Quiza » Frågesport Quiz » Geografi quiz » Quiz: Vart är vi på väg? Nr 1

Quiz: Vart är vi på väg? Nr 1

Välkommen till Quiza.nu´s gratis quiz: Vart är vi på väg? – färdig frågesport att utmana vännerna med. Svaren till quizet hittar ni här: Klicka här för svaren till quizet.

Totalt har vi tre st färdiga quiz Vart är vi på väg, klicka här för nummer 2 och här för nummer 3.

Quiza.nu hittar ni gratis quiz, färdiga frågesporter, tipspromenader och musikquiz med färdig spotify lista i olika teman och kategorier, totalt över 1600 gratis quiz frågor och svar på svenska. Söker ni quiz på engelska så är ni välkomna till vår systersajt Master of Quiz.


Nu kör vi! Vart är vi på väg?

10 poäng

Vi åker mot stad med bakverk i centrum, smakar det inte så kan du alltid kapa kalorierna och skjuta ut dig själv till skottande granne. För närvarande, eller förkortningen för det har starka kopplingar till staden.

8 poäng

I staden ras-ade kravaller som är föga smickrande, numera är det dock mer vanligt förekommande med ett sittande häcklande. Stadens invånare hör till de rikare i landet, så här behövs ingen klagomur, trots allt.

6 poäng

I vår stad finns nyckeln till kunskapens källa, dock är rocken en vanligare källa för de som söker utmaningar utan att bestiga K2 på höjden. För utomstående är det lätt att tro att Karl-Oskar och Kristina är att betrakta som svikare i området.

4 poäng

Vår stad är en del av det svenska bibelbältet, en annan sorts aktivitet som knyter oss till staden är E-sporten och deras årliga högtid som firas i vår stad. Vid det här laget borde ni ha tacklat vilken hockey stad vid vattnet vi söker, för här är Davids-son profet på flera sätt än ett.

2 poäng

Piren, tåget på stranden och staden vid Sveriges näst största sjö, svarar du fel nu så är du från Vättern, jag menar vettet… 


Fråga 1

a) Från Jönköping kommer många riksbekanta personer, vissa mer kända än andra. En som verkligen har satt avtryck i världen är Jönköpingsfödda Agneta Fältskog, hon och ABBA turnerade runt världen i många år men valde att upplösa bandet när de stod på sin topp, vilket år var det?

b) En annan känd Jönköpingsprofil var Stefan Liv, under 9 säsonger representerade han HV71, men hur många SM guld tog han i klubben?

Fråga 2

a) Hos grannen Gränna tillverkas de traditionsenliga polkagrisarna, men vilka är de 3 huvudingredienserna i en polkagris?

b) Jönköping är ett stopp på den årliga Vätternrundan, när man kommer till Jönköping är man hungrig och serveras därför gröt i depån. Men hur långt har man cyklat när man kommer till Jönköping?


KKlicka här för svaren till quiza.nu´s Vart är vi på väg? (nr 1)