Quiza » Frågesport Quiz » Geografi quiz » Frågesport: Vart är vi på väg? (nr 2)

Frågesport: Vart är vi på väg? (nr 2)

Välkommen till Quiza.nu´s gratis frågesport: Vart är vi på väg (nr 2).  Klicka här för svaren till quizet. Vi har totalt tre Vart är vi på väg, klicka här för nr 1 och här för nr 3!

Quiza.nu hittar ni gratis quiz, färdiga frågesporter, tipspromenader och musikquiz med färdig spotify lista i olika teman och kategorier, totalt över 1600 gratis quiz frågor och svar på svenska. Söker ni quiz på engelska så är ni välkomna till vår systersajt Master of Quiz.


10 poäng

10p: Can you blow my whistle baby? Ja det är en ständig fråga på vart resmål. Många hävdar även att detta är den bästa staden för att få se några av havets finaste djur. Anonymt resande är även populärt till vår stad.

8 poäng

Bygg din stad på en klippa sa den vise, men vår stad är byggd på sand av pulver från en annan kontinent. I vår stad finns en Don som inte är gudfader, snarare motsatsen – men han kör ändå en Ferrari.

6 poäng

Dåliga pojkar gör sitt bästa för att för att tjäna samhället i vår stad. Men det är kanske flickorna som blivit vilda under vårlovet som gjorde att Sisqo ville göra TV här.

4 poäng

Vår stad har sett många märkliga fiktiva mord utförda av en seriemördare som också utreder sina egna mord. Spanskan är ett andraspråk i vår amerikanska stad, vad säger du om det, mi-amigo? Trots spanskan är det en fransk designstil som gjort stranden känd.

2 poäng

Vill du äta apelsiner och pensionera dig har du kommit till rätt ställe, Key west och South Beach är grannar med vår stad, så slappna av, du är nu i miami! 


Fråga 1)

a) Miami är väldigt förknippat med knark och lyx och TV världens svar på det var Miami Vice, de stora stjärnorna i serien var Don Johnsson och Philip Michel Thomas, men vad hette de i serien?

b) Say hello to my little friende är ett av Al Pacinos citat i Scarface i rollen som Miamis nya knarkkung, men vad hette hans rollfigur?

Fråga 2)

a) Key West ligger strax söder om Miami, vilken känd amerikansk författare bodde under delar av sitt liv på ön?

b) Arnold Schwartzneger spelar en hemlig agent i en film tillsammans med Jamie Lee Curtis, i den filmen spränger de bron mellan Key West och fastlandet. Vad heter filmen?


Klicka här för svaren till Vart är vi på väg (nr 2)