Till vilken stad är vi på väg? Nr 2 svar

10p: Can you blow my whistle baby? Ja det är en ständig fråga på vart resmål (Flo Rida med låten Whistle). Många hävdar även att detta är den bästa staden för att få se några av havets finaste djur (Miami Dolphins och Miami Marlins). Anonymt resande är även populärt till vår stad (Mr. Smith – Will Smith, Going to Miami).

8p: Bygg din stad på en klippa sa den vise, men vår stad är byggd på sand av pulver från en annan kontinent (Miamis skylien är byggd av knarkpengar). I vår stad finns en Don som inte är gudfader, snarare motsatsen – men han kör ändå en Ferrari (Don Jonsson i Miami Vice).

6p: Dåliga pojkar gör sitt bästa för att för att tjäna samhället i vår stad (filmen Bad Boys). Men det är kanske flickorna som blivit vilda under vårlovet som gjorde att Sisqo ville göra TV här (Girls gone wild och Sisqo Shakedown på MTV).

4p: Vår stad har sett många märkliga fiktiva mord utförda av en seriemördare som också utreder sina egna mord (TV serien: Dexter). Spanskan är ett andraspråk i vår amerikanska stad, vad säger du om det, mi-amigo? Trots spanskan är det en fransk designstil som gjort stranden känd (Southbeach och Art-Nuevo).

2p: Vill du äta apelsiner och pensionera dig har du kommit till rätt ställe, Key west och South Beach är grannar med vår stad, så slappna av, du är nu i miami! Välkommen till Miami!

Stad: Miami

Fråga 1)

a) Miami är väldigt förknippat med knark och lyx och TV världens svar på det var Miami Vice, de stora stjärnorna i serien var Don Johnsson och Philip Michel Thomas, men vad hette de i serien?

Svar: James ”Sonny” Crockett och Ricardo ”Rico” Tubbs

b) Say hello to my little friende är ett av Al Pacinos citat i Scarface i rollen som Miamis nya knarkkung, men vad hette hans rollfigur?

Svar: Tony Montana

Fråga 2)

a) Key West ligger strax söder om Miami, vilken känd amerikansk författare bodde under delar av sitt liv på ön?

Svar: Ernest Hemingway

b) Arnold Schwartzneger spelar en hemlig agent i en film tillsammans med Jamie Lee Curtis, i den filmen spränger de bron mellan Key West och fastlandet. Vad heter filmen?

Svar: True Lies