Till vilken stad är vi på väg? Nr 1

Välkommen till Quiza.nu´s gratis Vart är vi på väg – Quiz.

Quizet är gratis – Klicka här för svaren till quizet.


10p: Vi åker mot stad med bakverk i centrum, smakar det inte så kan du alltid kapa kalorierna och skjuta ut dig själv till skottande granne. För närvarande, eller förkortningen för det har starka kopplingar till staden.

8p: I staden ras-ade kravaller som är föga smickrande, numera är det dock mer vanligt förekommande med ett sittande häcklande. Stadens invånare hör till de rikare i landet, så här behövs ingen klagomur, trots allt.

6p: I vår stad finns nyckeln till kunskapens källa, dock är rocken en vanligare källa för de som söker utmaningar utan att bestiga K2 på höjden. För utomstående är det lätt att tro att Karl-Oskar och Kristina är att betrakta som svikare i området.

4p: Vår stad är en del av det svenska bibelbältet, en annan sorts aktivitet som knyter oss till staden är E-sporten och deras årliga högtid som firas i vår stad. Vid det här laget borde ni ha tacklat vilken hockey stad vid vattnet vi söker, för här är Davids-son profet på flera sätt än ett.

2p: Piren, tåget på stranden och staden vid Sveriges näst största sjö, svarar du fel nu så är du från Vättern, jag menar vettet… 

Fråga 1)

a) Från Jönköping kommer många riksbekanta personer, vissa mer kända än andra. En som verkligen har satt avtryck i världen är Jönköpingsfödda Agneta Fältskog, hon och ABBA turnerade runt världen i många år men valde att upplösa bandet när de stod på sin topp, vilket år var det?

b) En annan känd Jönköpingsprofil var Stefan Liv, under 9 säsonger representerade han HV71, men hur många SM guld tog han i klubben?

Fråga 2)

a) Hos grannen Gränna tillverkas de traditionsenliga polkagrisarna, men vilka är de 3 huvudingredienserna i en polkagris?

b) Jönköping är ett stopp på den årliga Vätternrundan, när man kommer till Jönköping är man hungrig och serveras därför gröt i depån. Men hur långt har man cyklat när man kommer till Jönköping?


Klicka här för svaren till Till vilken stad är vi på väg.