Quiza » Frågesport Quiz » Nyårsquiz » Nyårsquiz 2019 – Frågesport & Musikquiz

Nyårsquiz 2019 – Frågesport & Musikquiz

Välkommen till Quiza.nu´s gratis frågesport: Nyårsquiz 2019 som summerar året 2019 med totalt 31 quiz frågor och svar. Musiken till quizet kan spelas från ert Spotify konto: – klicka här för länken. 

Nyårsquiz 2019 från Quiza.nu är gratis – Klicka här för svaren till quizet.

Quiza.nu hittar ni gratis quiz, färdiga frågesporter, tipspromenader och musikquiz med färdig spotify lista i olika teman och kategorier, totalt över 1600 gratis quiz frågor och svar på svenska. Söker ni quiz på engelska så är ni välkomna till vår systersajt Master of Quiz.


Fråga 1

a) Det var i april 2019 som Katedralen Notre-Dame drabbades av en kraftig brand vilket gjorde att en del av taket och den kända spiran kollapsade. I vilken stad hittar vi katedralen?

b) Sedan 1991 har Katedralen klassats som ett världsarv. Av vilken organisation, förkortning räcker, har de fått den klassningen?

c) Notre-Dame kan man även se i Disney-Filmen ”Ringaren i Notre Dame” och läsa om i en roman av Victor Hugo som handlar om den enögde och vanskapte ringaren. Vad kallas figuren?

Fråga 2

a) I mars 2019 avlider den amerikanske skådespelaren Luke Perry. Luke fick sitt genombrott i TV-serien Beverly Hills 90210. Vad hette hans karaktär?

b) Numret 90210 är ett postnummer i Los Angeles. Vad kallas postnummer på engelska?

c) Luke Perry medverkar i filmen Once Upon A Time in Hollywood från 2019 med bl. Brad Pitt och Leonardo Di Caprio. Vem har skrivit och regisserat filmen?

Fråga 3

a) I juni 2019 avgår Storbritanniens premiärminister Theresa May för misslyckandets av Brexit-avtalets godkännande. Vem tog över stafettpinnen i juli?

b) Adressen för Storbritanniens premiärministerns tjänstebostad är känd sedan 1703. På vilken gata och nummer kan vi hitta bostaden?

c) Parlamentet i Storbritannien består av två kamrar; underhuset och överhuset. Underhuset kallas House of Commons på engelska. Vad kallas överhuset på engelska?

Fråga 4

a) Filmen som tog hem flest priser vid årets upplaga av Oscarsgalan (2019) var Bohemian Rhapsody. Vilket band handlar filmen om?

b) Bohemian Rhapsody är en känd låt från gruppen. Låten börjar så här:

”Mama, just killed a man

Put a gun against his head

Pulled my trigger, now he´s dead

____ ____ ____ ____ ____

Vad är nästa vers med totalt fem ord?

c) Sångaren i gruppen föddes med namnet Farrokh Bulsara 1946. Han bodde i London från 1963 men i vilket land föddes artisten?

Fråga 5

a) Sedan augusti 2018 har klimataktivisten Greta Thunberg skolstrejkat på fredagar för klimatet. På hennes kända plakat står det just det: Skolstrejk för klimatet. Men vad står det på plakatet på engelska?

b) Greta Thunberg har fått stor uppmärksamhet under 2019 och det var året hon seglade över Atlanten för att kunna delta i ett visst möte i New York den 23:e september. Vad var det för möte?

c) 3 000 sjömil är det ungefär till New York från hamnen Greta reste ifrån. Från vilken hamn var det?

Fråga 6

a) Det är en amerikansk superhjältefilm från 2019 som slår rekord i mest inkomstbringande film genom tiderna. Vad heter filmen?

b) En karaktär som är med i filmen är Iron Man. Vad heter skådespelaren som spelar Iron Man?

c) Iron Man är inte bara en superhjälte på bio utan även ett känt lopp världen över. En Ironman består av tre delar som ska slutföras på en maxtid för att man ska få kalla sig en Ironman. Vilka tre delar består loppet av och vilka distanser är det per del?


Nyårsquiz 2019 – MUSIK

Fråga 7

(Spela låten Too Late For Love från listan: Nyår 2019 – Quiza.nu).

a) Här hörde vi Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest år 2019 med låten Too Late for Love, vad heter artisten?

b) Årets tävling hölls i staden Tel Aviv, i vilket land ligger staden?

c) Vinnaren av tävlingen blev Duncan Laurences med låten Arcade, vilket land tävlade han för?

Fråga 8

(Spela låten Hon dansar vidare i livet från listan: Nyår 2019 – Quiza.nu). Max 1 minut

a) Låten vi hörde vann Årets låt av P3 Guld 2019. Vad heter låten?

b) Gruppen som framför låten utmärkte sig stort vid prisutdelningarna i Sverige under året. Gruppen är Rockbjörnen 2019 års vinnare av: Årets Livekonsert, Årets Livegrupp och Årets Fans. Även, P3 Gulds vinnare av Årets grupp och Guldmicken. Vad heter gruppen?

c) Rockbjörnen startade 1979 och delar ut priser inom musik. Vilken tidning står bakom musikpriset?

Fråga 9

(Spela låten Bennie And The Jets från listan Nyår 2019 – Quiza.nu). Max 0:50 sek

a) Här hörde vi en låt av Elton John. Vad heter låten?

b) Elton Johns väg till framgång kan man nu se i en film från 2019. Vad heter filmen?

c) Vad var Elton Johns ursprungliga namn?

Fråga 10

a) I december 2019 lämnade artisten Marie Fredriksson oss. Marie Fredriksson och Per Gessle hade stora framgångar med start i slutet av 80-talet. Låten som vi ska höra knep första plats på Billboard-listan och varit en central låt i en film. Vad heter filmen? (Spela låten It Must Have Been Love från listan: Nyår 2019 – Quiza.nu).

b) Här kommer tre låtar från Roxette, vad heter låtarna?

(Spela låten Listen To Your Heart från listan: Nyår 2019- Quiza.nu) Max 0:40 sek

1. Vad heter låten?

(Spela låten Spending My Time från listan: Nyår 2019 – Quiza.nu) Max 0:40 sek

2. Vad heter låten?

(Spela låten The Look från listan: Nyår 2019 – Quiza.nu) Max 0:25 sek

3. Vad heter låten?


KLICKA HÄR FÖR SVAREN TILL NYÅRSQUIZ 2019 – QUIZA.NU